FUNDACJA LUBIĘ TO – Gdańsk

NIP 5833421490
nr konta PKO BP

Co robimy?
Oszczędzamy, Nie Marnujemy, Szanujemy, Wspieramy.
Jesteśmy nową fundacją o nazwie „Lubię to”. Wspieramy osoby niepełnosprawne, regionalne przedsiębiorstwa, ale także zajmujemy się szeroko pojętą ekologią. Nasza nowa inicjatywa to stworzenie książeczek edukacyjnych dla dzieci, przy pomocy których w bardzo przystępny sposób można by edukować najmłodsze pokolenie. Proponujemy tematykę ekologiczną: niemarnowanie i niewyrzucanie jedzenia, umiejętność segregacji śmieci. W dobie totalnego zanieczyszczenia środowiska naturalnego, nieracjonalnej gospodarki odpadami, zagrażających ludziom i światu zmian klimatycznych temat jest, naszym zdaniem.
Uważamy, że dzieci od najmłodszych lat powinny być systematycznie edukowane, by chronić i szanować środowisko naturalne, zdrowo się odżywiać i dbać o naszą planetę. Im wcześniej, tym lepiej- można z całą pewnością nauczyć młode pokolenie pewnych nawyków i zachowań, które zaowocują również w życiu dorosłym z pożytkiem dla całego środowiska naturalnego. Książeczki edukacyjne rozdawane będą min. w restauracjach w charakterze „czekadełka”, by dzieciom czekającym na jedzenie, nie nudziło im się. Będziemy je także rozdawać w hotelach, przedszkolach, na ulicy.

Organizujemy publiczne licytacje fantów:

Umiejętności

Opublikowano w dniu