„Spotkanie Czwartkowe” 1.12.2016

1 grudnia 2016 r. w pensjonacie „CZARNY KOS” w Borkowie odbyło się kolejne „Spotkanie Czwartkowe” Kaszubskiego Związku Pracodawców. Na spotkaniu zostały przedstawione następujące prezentacje: Bank Rumia Spółdzielczy – oferta dla przedsiębiorców, Joanna Wandtke – Prezes Zarządu zaprezentowała swoją ofertę banku dla przedsiębiorców. Misją banku jest: „Realizujemy pomysły ludzi stąd” czyli wsparcie wszystkiego, co dzieje się na naszym terenie. Kolejną prezentację przedstawiła firma „MY OPTYMALNI” Sp. z o. o. z Sopotu. Od 1 stycznia 2017 r. zmieniają się zasady księgowości dla firm – Jednolity Plik Kontrolny. Pani Maja Wojnarska-Czyż przedstawicielka firmy, przybliżyła definicję JPK oraz opowiedziała o jego działaniu. Ostatnią prezentację przedstawiła Dominika Czechowska – Prezes Zarządu Design and Business Sp. z o. o. – „WZÓR na konkurencję” – audyt wzorniczy. Opowiedziała o przeznaczeniu i misji firmy czyli działanie odpowiedzialnie społecznie wraz z nutą designu. Przedstawiła przykłady firm, które z pomocą Design and Business Sp. z o. o. osiągnęły znaczny wzrost sprzedażowy. W dyskusji zostały poruszone tematy wynikające z przedstawionych prezentacji i ich wykorzystania w działalności bieżących firm.